Mantelzorg & Dementie verwelkomt iedereen | Open inloop

Mantelzorg & Dementie heeft vijf locaties, deze hebben een open karakter. Ook wanneer u bijvoorbeeld een hond heeft, dan bent u samen welkom. Het aanbod aan activiteiten is breed zodat er voor deelnemers altijd iets te kiezen is. Iedere dag is anders en elke locatie heeft een eigen sfeer. Tegelijkertijd zijn er vaste momenten die de dag structuur geven en bij iedere locatie terug te zien zijn.

Altijd al eens een kijkje willen nemen op een van onze locaties? Iedereen is van harte welkom vrijblijvend binnen te wandelen voor een kop koffie, een verhaal, kortom voor een kennismaking, wij zetten speciaal de deur voor u open op de volgende dagen en locaties:

Bonnefantenstraat 10
Woensdag 10:00 – 12:00
Koperen Knoop, van Limburg Stirumstraat 117-119
Woensdag 10:00 – 12:00
Cliffordstraat 36
Dinsdag 10:00 – 12:00
Wijkzaal van de Nassaukerk Stadsdeel West, De Wittenstraat 114
Woensdag 10:00 – 12:00

© Stichting Mantelzorg en Dementie

Diversiteit

We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis en welkom voelt. Mantelzorg & Dementie is altijd in beweging om ontmoetingsgroepen aan te laten sluiten op verander(en)de behoeften van de doelgroep. We hebben bijvoorbeeld vanuit de vraag van onze Marokkaanse, Surinaamse en Indische bezoekers ook aanvullende ontmoetingsgroepen opgezet. De Marokkaanse ontmoetingsgroepen zijn verdeeld in een gezamenlijke groep, een mannengroep (Taoufik) en een vrouwengroep (Hadiya). Zowel de Marokkaanse als de Surinaamse (Madame Jeanette) en Indische groep (Prima Kasi).

Kom de sfeer proeven

Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4 (ma t/m vr)
Inloop dinsdag 10:00 – 12:00 uur
Op deze locatie zijn de Marokkaanse ontmoetingsgroepen Hadiya en Taoufik.

Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4 (ma , di, do, vr)
Inloop vrijdag 10:00 – 12:00 uur
Op deze locatie is een Surinaamse ontmoetingsgroep, Madame Jeanette gecombineerd met een Indische ontmoetingsgroep Prima Kasi
© Stichting Mantelzorg en Dementie

Stad en groen

Alle locaties liggen dichtbij een park of andere groene omgeving, middenin de buurt. Bewegen in de buitenlucht is een vast onderdeel van het programma. Andere activiteiten die bij iedere locatie aan bod komen: koffie en thee momenten, bespreken van het nieuws, de gezamenlijke lunch. Ook worden seizoensgebonden activiteiten aangeboden zoals huiskamerconcerten, natuurwandelingen en boottochtjes.

© Stichting Mantelzorg en Dementie

Authenticiteit en inspiratie

Tijdens het middagprogramma worden in overleg met deelnemers verschillende activiteiten aangeboden. Dat betekent dat ons aanbod steeds verandert. Nieuwe bezoekers brengen inspiratie en nieuwe mogelijkheden elkaar op een andere manier te leren kennen. Mantelzorg & Dementie staat voor persoonlijke aandacht, wij gaan met iedere bezoeker op zoek naar wat deze leuk vindt om te doen en vragen naar wat iemand wil leren of ontwikkelen.

© Stichting Mantelzorg en Dementie

Gespreksgroepen

Mantelzorg & Dementie organiseert gespreksgroepen voor naasten en mantelzorgers van mensen met dementie. Tijdens deze gesprekken is er tijd en ruimte voor de dingen waar u tegen aan loopt, de vragen die u hebt. De onderwerpen die aan bod komen gaan van zingevingsvragen tot mogelijke oplossingen voor praktische vragen.

Of u nu iemand kent die deelneemt aan een van onze ontmoetingsgroepen of niet, u bent van harte welkom.

Cliffordstraat 28, 1051 GV, Amsterdam
Johannes Smeets
06 – 8108 8595
johannessmeets@smend.nl