© Stichting Mantelzorg en Dementie

Diversiteit

We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis en welkom voelt. Mantelzorg & Dementie is voortdurend in beweging om ontmoetingsgroepen aan te laten sluiten op verander(en)de behoeften van de doelgroep. We hebben bijvoorbeeld vanuit de vraag van onze Marokkaanse, Surinaamse en Indische bezoekers aanvullende ontmoetingsgroepen opgezet.

Wij hebben gemerkt dat het voor ouderen fijn kan zijn om de moedertaal te spreken. Deels heeft dit met het dementieel proces te maken. Daarnaast geeft het mensen meer mogelijkheden zich écht uit te drukken. Op alle groepen zijn medewerkers die verschillende talen spreken.

De Marokkaanse ontmoetingsgroepen zijn verdeeld in een gezamenlijke groep, een mannengroep (Taoufik) en een vrouwengroep (Hadiya). Zowel de Marokkaanse als de Surinaamse (Madame Jeanette) en Indische groep (Prima Kasi) hebben binnenkort ook open inloopmomenten, zodat u gemakkelijk even kennis kunt komen maken.

Kom de sfeer proeven

Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4 (ma t/m za)
Inloop woensdag 10:00 – 12:00 uur
Op deze locatie zijn de Marokkaanse ontmoetingsgroepen Hadiya en Taoufik.

Bonnefantenstraat 10 (ma t/m vr)
Inloop woensdag 10:00 – 12:00 uur
Op deze locatie is een Surinaamse ontmoetingsgroep, Madame Jeanette en een Indische ontmoetingsgroep, Prima Kasi.
© Stichting Mantelzorg en Dementie

Open inloop

Mantelzorg & Dementie heeft vijf locaties, deze hebben een open karakter. Deelnemers zijn ook van harte welkom om naar aanleiding van een persoonlijke voorkeur voor bijvoorbeeld een specifieke activiteit alleen een dagdeel te komen. Ook wanneer u bijvoorbeeld een hond heeft en deze niet alleen thuis kan blijven, geef dit dan even aan en neemt u de hond gezellig mee. Het aanbod aan activiteiten is breed zodat er voor deelnemers altijd iets te kiezen is. Iedere dag is anders en elke locatie heeft een eigen sfeer. Tegelijkertijd zijn er vaste momenten die de dag structuur geven en bij iedere locatie terug te zien zijn.

Mantelzorg & Dementie verwelkomt iedereen

Altijd al eens een kijkje willen nemen op een van onze locaties? Iedereen is van harte welkom vrijblijvend binnen te wandelen voor een kop koffie, een verhaal, kortom voor een kennismaking, wij zetten speciaal de deur voor u open op de volgende dagen en locaties:

Bonnefantenstraat 10
Dinsdag 10:00 – 12:00
Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4
Dinsdag 10:00 – 12:00
Cliffordstraat 36
Dinsdag 10:00 – 12:00

Blijf onze website in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen in de planning in verband met maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona virus.

© Stichting Mantelzorg en Dementie

Stad en groen

Alle locaties liggen dichtbij een park of andere groene omgeving, middenin de buurt. Bewegen in de buitenlucht is een vast onderdeel van het programma. Andere activiteiten die bij iedere locatie aan bod komen: koffie en thee momenten, bespreken van het nieuws, de gezamenlijke lunch. Ook worden seizoensgebonden activiteiten aangeboden zoals huiskamerconcerten, natuurwandelingen en boottochtjes.

© Stichting Mantelzorg en Dementie

Authenticiteit en inspiratie

Tijdens het middagprogramma worden in overleg met deelnemers verschillende activiteiten aangeboden. Dat betekent dat ons aanbod steeds verandert. Nieuwe bezoekers brengen inspiratie en nieuwe mogelijkheden elkaar op een andere manier te leren kennen. Mantelzorg & Dementie staat voor persoonlijke aandacht, wij gaan met iedere bezoeker op zoek naar wat deze leuk vindt om te doen en vragen naar wat iemand wil leren of ontwikkelen.

© Stichting Mantelzorg en Dementie

Arbeidsmatige dagbesteding

Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt ontdekken bij welke activiteiten jij (weer) tot je recht kan komen, met plezier mee kunt doen en met nieuwe ervaringen thuiskomt, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je kunt bij ons terecht voor een of meerdere dagen per week.

Met iedere bezoeker gaan we op zoek naar wat deze leuk vindt om te doen en vragen naar wat iemand wil leren of ontwikkelen. Als een volledige dag op dit moment nog net iets te lang is, dan kunnen wij ook kijken naar mogelijkheden om een dagdeel bij ons te komen. Neem contact met ons op via de contactpagina en stel ons je vraag!

Gespreksgroepen

Mantelzorg & Dementie organiseert gespreksgroepen voor naasten en mantelzorgers van mensen met dementie. Tijdens deze gesprekken is er tijd en ruimte voor de dingen waar u tegen aan loopt, de vragen die u hebt. De onderwerpen die aan bod komen gaan van zingevingsvragen tot mogelijke oplossingen voor praktische vragen.

We starten met koffie en thee en praten soms langer over een thema door. Er is ruimte om de diepte in te gaan, om zorgen te delen, maar zeker ook voor humor. De bedoeling is dat u met meer informatie en minder ballast weer naar buiten gaat. Of u nu iemand kent die deelneemt aan een van onze ontmoetingsgroepen of niet, u bent altijd van harte welkom. De gespreksgroepen worden maandelijks georganiseerd.

Cliffordstraat 28, 1051 GV, Amsterdam
Johannes Smeets
06 – 8108 8595
johannessmeets@smend.nl
© Stichting Mantelzorg en Dementie

‘Levenskunst bij levend verlies’

Dit is een serie bijeenkomsten voor mantelzorgers van naasten met dementie, die wij hebben ontwikkeld in samenwerking met Carespace. De serie is ontstaan in reactie op de behoefte hieraan die naar voren is gekomen in onze gespreksgroepen voor mantelzorgers.

De groep zal later starten dan op de flyer vermeld staat. Heeft u interesse, ook als de voorkeur uitgaat naar een andere dag, laat het ons weten!

Download de folder ‘Levenskunst bij levend verlies’ (PDF)

© Stichting Mantelzorg en Dementie

© Stichting Mantelzorg en Dementie

Mantelzorg & Dementie komt bij je thuis

De werknemers van Mantelzorg & Dementie werken nu tijdelijk thuis en soms op kantoor. Wij missen de deelnemers van de ontmoetingsgroepen ontzettend. Wij maken daarom videoberichten en podcasts voor de thuisblijvers. Johannes leest voor uit het geheime dagboek van Hendrik Groen en Brigitte en Annemiek maken leuke videoberichten voor de thuisblijvers.
Kijk en luister